Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Archief-Nieuwsberichten-Item

NIEUW! Bossaball: volleybal, voetbal én acrobatiek 11 maart 2008

door: Susanne Schiphorst | 11 maart 2008

Men neme een volleybalveld, maar dan op een groot luchtkussen. Op iedere speelhelft zetten we tegen het net een trampoline. Op de achtergrond spelen we samba-muziek, et voilà, een nieuwe sport is geboren: bossaball. Omdat beelden zoveel meer zeggen dan woorden, klik hier voor beelden. Of nog mooier: bekijk de interland tussen Brazilie en Spanje (klik hier). In iets meer dan twee minuten krijgt u dan een indruk van een nieuwe sport die wij onmogelijk helder kunnen beschrijven, maar die voor de Nederlandse Volleybalbond een nieuwe trend wordt genoemd.

Ja, de sport heeft onmiskenbaar aspecten van het traditionele volleybal, maar heeft ook aspecten van voetbal en acrobatiek. Geestelijk vader van deze nieuwe sport is de Belg (tegenwoordig wonend in het Spaanse Marbella) Philip Eyckmans. Zo’n drie jaar geleden  introduceerde hij de sport in België. Hier wordt de sport steeds populairder. Ook in Spanje en Brazilië lijkt de sport inmiddels te zijn aangeslagen. In vijftien andere landen, waaronder Nederland wordt ook al Bossaball gespeeld. “Aanvankelijk zag de volleybalbond niets in de sport”, bekent Wilco Nijland van de NeVoBo. “Maar sinds begin vorig jaar beseffen we dat Bossaball kan helpen om het imago van het volleybal in Nederland op te vijzelen.”
Bossaball-1
Vorig jaar introduceerde de volleybalbond de sport als omlijsting bij het succesvolle jeugdvolleybaltoernooi UVX. Sindsdien verhuurt de bond een speelveld. “In 2007 hebben we het zeventig dagen verhuurd”, aldus Nijland. “We streven voor dit jaar naar honderd verhuurdagen.”

Een vast speelveld op het terrein van ‘Dutch Water Dreams’ in Zoetermeer is echter na een paar maanden alweer verwijderd wegens gebrek aan animo. Wellicht iets te vroeg, want de volleybalbond gaat Bossaball dit voorjaar actief promoten middels de Bossaball SundayTour. Op vijf plaatsen in Nederland kunnen belangstellenden de sport dan een keer zelf proberen. Groepen van acht tot twaalf personen krijgen dan voor 7,50 euro per persoon eerst instructies en kunnen dan drie kwartier zelf aan de gang.

Bossaball-2Data en plaatsen van de SundayTour:
zondag 30 maart Eindhoven - Indoor Sportcentrum
zondag 6 april Rotterdam - Sporthal Asterlo
zondag 13 april Heerenveen - Sportstad
zondag 20 april Nieuwegein - Sportcomplex Merwestein
zondag 27 april Doetinchem - Sporthal De Rozengaarde

Openingstijden in alle gevallen: van 10:30 tot 18:00 uur. Belangstellenden kunnen zich inschrijven door een e-mail te sturen naar bossaball@nevobo.nl met daarin de gewenste locatie en voorkeurstijd. Wees er snel bij want vol = vol. Ook voor het ontvangen van een promotiepakket (posters en flyers) kunt u een e-mail sturen naar bossaball@nevobo.nl.

Voor meer informatie of het bespreken van andere mogelijkheden kunt u contact opnemen met Bjorn van Leeuwen of Allard Jongsma op 030-751 3630.

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst