Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-10 sporters, 10 leeftijdsklassen-Item

Margot van Beusekom (34 jaar): "Ik heb plannen om oude sportliefdes weer op te pakken" 5 september 2017

Hop, hop, hop. Die drie woorden omschrijven denk ik het beste mijn persoonlijke sportcarrière. In mijn professionele sportleven ben ik een groot voorvechter van het multisportgedachtegoed. Dat komt niet uit de lucht vallen: ik ben zelf een echte multisporter. Voor dit tienjarig jubileum van Sport Knowhow XL licht ik dan ook tien van de door mij beoefende sporten uit, in chronologische volgorde. 

MargotVanBeusekom325-11. Het is allemaal begonnen met ballet, zoals voor veel jonge meisjes. Ik zie me nog zo in mijn tutu staan op het podium bij de jaarlijkse uitvoering. Wat jammer dat daar geen foto’s meer van zijn.

2. Ik heb ballet best snel ingeruild voor turnen: veel stoerder. Ben ooit nog gewestelijk kampioen geweest in mijn eigen mini-subcategorie. Wat deden ze dat eigenlijk slim, realiseer ik me nu…

3. Ergens rond die leeftijd stond ik ook voor het eerst op de lange latten in de sneeuw. Iets wat ik altijd ben blijven doen. Moet wel toegeven dat ik een ´mooi-weer-skiër´ ben. In de sneeuw en/of mist geniet ik er toch een stuk minder van.

- Intermezzo - 

Dit hoort misschien wel bij de typische multisporter. Ik zoek een sport uit die op dat moment het beste past of aansluit. Vooral omdat ik sport/beweeg omdat ik het leuk vind. Vind ik het niet leuk (meer)? Dan ga ik iets anders doen.

4. Het leek mijn ouders een goed idee dat ik een teamsport zou gaan doen. Hebben ze helemaal gelijk in gehad. Het werd volleybal. Ik was ook al jong lang dus kon best goed meekomen. 

MargotVanBeusekom-2

5. Nadat ik me er jaren tegen had verzet ben ik gaan golfen, simpelweg omdat mijn ouders het deden. Ik snapte niet dat ze het leuk vonden, wat saai! Maar na een paar ballen slaan was ik verkocht. Voor wie het wil weten: ooit HC 10.9.

6. Tijdens mijn studententijd heb ik een paar blauwe maandagen in de sportschool gestaan. Niets voor mij. Ik heb er ook nog steeds moeite mee dat als sport te zien.

"Stiekem wil ik dansen wel weer eens oppakken"

7. Dans. Wel iets voor mij! Heb een tijdje moderne dans gedaan. Wat jammer dat mijn danslerares er toen mee ophield. Haar vervanger was iets te modern voor mij. Stiekem wil ik dansen wel weer eens oppakken.

8. Hardlopen. Tja, ook ik ben gaan hardlopen. Een sport die je kiest omdat het makkelijk is. Maar ik geniet ook echt van een rondje Amstel of in het Amsterdamse bos op zondagochtend met de meiden.

9. Nog een hype waar ik aan mee heb gedaan: wielrennen. Ik heb mezelf een paar jaar geleden een racefiets laten aanpraten (en aanmeten – je kan het maar beter meteen goed doen). Ik moet eerlijk bekennen dat deze mooie fiets vooral stof staat te happen. Maar ik heb plannen het weer op te pakken!

MargotVanBeusekom325-310. Maar waar ik nu de meeste tijd doorbreng is op de tennisbaan. Wat een leuke sport is dat! Hier geniet ik echt van en ik heb ook ambitie beter te worden. In ieder geval voorlopig. Komende week speel ik samen met mijn vriend een gemengd dubbel toernooi. Eens kijken of onze relatie dat overleeft…

Ik heb er best een tijdje over nagedacht waarom ik een sporthopper ben. Mijn conclusie: ik vind het gewoon leuk iedere keer iets anders te proberen. Ja, ik heb plannen oude sportliefdes weer op te pakken (bijvoorbeeld dansen of volleybal) maar het zou net zo goed iets nieuws kunnen worden. Ligt eraan wat op mijn pad komt…

Margot van Beusekom is oprichter en eigenaar van Firma Leef!, het eerste sportermarketingbureau in Nederland. Bij Firma Leef! staat niet de sport maar de sporter centraal. Vanuit die filosofie ondersteunt en adviseert Firma Leef! sportorganisaties met sportergerichte strategieën en –concepten. Voor meer informatie: margot@firmaleef.nl of 06-5379 8153.


jubileumlogoSKXLdef

Sport Knowhow XL bestaat tien jaar. In het kader van dat jubileum plaatsen we tien uiteenlopende sportportretten van mensen uit tien verschillende leeftijdsklassen. Samen geven ze een mooi doorkijkje van sportief Nederland waarbij plezier en liefde voor de sport steeds doorklinken maar tegelijkertijd prestaties zeker niet onbelangrijk zijn en soms zelfs een hele voorname drijfveer vormen om een leven lang te sporten. Lees óók de verhalen van:

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst