Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Archief-Waarom studeren aan de ...?-Item

Waarom 'SPECO' studeren aan de Fontys Hogeschool? 8 januari 2008

door: Robert Kok

Introductie
Sport neemt in de samenleving - en daarmee in onze economie - een steeds belangrijker plaats in. Sport is ‘business’ geworden. Steeds meer bedrijven en organisaties opereren op het werkterrein waar sport, economie en communicatie elkaar ontmoeten. Die bedrijven en organisaties hebben grote behoefte aan medewerkers die een bijdrage kunnen leveren op commercieel-economisch en communicatief gebied en die bovendien beschikken over een hoge mate van inzicht en ervaring in de sportwereld.

SPECO
SPECO (Sport, Economie en Communicatie, 20 jaar geleden gestart) is de differentiatie die de student uitstekend voorbereidt op een functie in de brede wereld van de sportmarketing. Sinds drie jaar bestaat er naast CE-SPECO de opleiding CO-SPECO waar opgeleid wordt voor communicatiefuncties in de sport.

SPECO is een unieke combinatie van:
•  uitgebreid kennismaken met bedrijven en instellingen (zoals de overheid en sportbonden) die actief zijn binnen de sector van sport;
•  (de kennis van) marketing en communicatie leren toepassen binnen de sportwereld;
•  inzicht krijgen in financiële aspecten die samenhangen met ondernemen in de sportwereld;
•  trainen van management- en communicatievaardigheden.

Onze afgestudeerden komen terecht in functies als:
•  marketingmedewerker in de sporthandel en -industrie zoals bij Intersport en Puma;
•  beleidsmedewerker bij sportafdelingen van grote gemeenten zoals Rotterdam;
•  adviseur bij een sportbond  of overkoepelende organisaties zoals NOC*NSF;
•  bedrijfsleider van een sportcentrum;
•  commercieel medewerker bij diverse bedrijven die actief zijn in sportsponsoring en sportadvisering.

Daarnaast is doorstuderen mogelijk; een logische keuze is bijvoorbeeld een universitaire studie Marketingmanagement.

Toelatingseisen
Je bent toelaatbaar tot Sport, Economie en Communicatie als je beschikt over één van de volgende diploma’s: havo/vwo (met het juiste profiel of toelaatbare vakkenpakket) of mbo (bve-diploma met niveau 4). Buitenlandse studenten die toelaatbaar zijn op grond van hun vooropleiding, moeten het Staatsexamen NT2-niveau 2 met succes hebben afgerond. Een persoonlijk gesprek maakt deel uit van de toelatingsprocedure.

Toelatingseisen havo/vwo

 

C en M

E en M

N en G

N en T

havo-profiel

+

+

Economie 1

Economie 1

vwo-profiel

Economie 1

+

Economie 1

Economie 1


+ Zonder meer toelaatbaar

Nadere vooropleidingseisen
De in de tabel genoemde vakken moeten in het ‘vrije deel’ van de tweede fase gevolgd zijn.

Verkort traject vwo-studenten
Voor deze studenten is het mogelijk in te stromen in jaar 2 van de opleiding. Zij volgen daarnaast ook onderdelen uit jaar 1. Om in aanmerking te komen voor dit traject moet je eerst contact opnemen met onze administratie: 0877-877 222.

Toelating en verkorte trajecten voor mbo’ers
Om toelaatbaar te zijn met een mbo-achtergrond, moet je een middenkaderopleiding of specialistenopleiding (kwalificatieniveau 4) gevolgd hebben. Hoewel elk diploma op niveau 4 recht geeft op toelating, sluiten bepaalde vooropleidingen beter aan op de gekozen hbo-bacheloropleiding dan andere. In sommige gevallen is het mogelijk een versnelde hbo-route te doorlopen, dit geldt met name voor die studenten die een Mbo+ opleiding hebben gevolgd. Als je hiervoor in aanmerking denkt te komen kun je contact opnemen met onze administratie: 0877-877 222.

Niet de juiste vooropleiding?
Als je niet de juiste vooropleiding hebt, is het mogelijk een toelatingsonderzoek te doen. Je moet dan voor 1 september van het betreffende studiejaar 21 jaar of ouder zijn. Voor informatie over het toelatingsonderzoek kun je contact opnemen met onze administratie: 0877-877 222.

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst