Skip Navigation LinksHome-Sportspreker-Item

prof. dr. Maarten van Bottenburg 4 maart 2013

Maarten van Bottenburg - sportontwikkeling, sportbeleid, sportbestuur
Maarten van Bottenburg is hoogleraar Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. Voor zijn benoeming tot hoogleraar aan de Universiteit Utrecht in 2009 was hij van 2004 tot 2009 bijzonder hoogleraar aan dezelfde universiteit en lector Sportbusiness aan de Fontys Economische Hogeschool Tilburg. In de periode van 2002 tot 2007 vormde hij met Jan Janssens de directie van het Mulier Instituut, waarvan hij tevens één van de oprichters is. Voordien was hij sinds 1992 directeur van sociaal-wetenschappelijk onderzoeksbureau Diopter.
 
Van Bottenburg verricht inmiddels dertig jaar wetenschappelijk onderzoek en advieswerk op sportgebied. Rode draad in zijn werk is de vraag hoe sport zich ontwikkelt als maatschappelijk verschijnsel, welke publieke waarden en vraagstukken daarmee in verband staan, en hoe en waarom het organiseren en het besturen van sport hierop impact hebben.

MaartenVanBottenburg300FCZijn uitgebreide kennis en ervaring - maar ook zijn inzet en aanstekelijk enthousiasme - staan garant voor een uiterst inspirerende inbreng in elke discussie over sportbeleid en sportontwikkeling. Maarten van Bottenburg schetst graag een kader waarin de uitdagingen geplaatst kunnen worden waar u mee te maken heeft gekregen of naar verwachting zult krijgen. Door zijn brede kennis op sportgebied is hij goed in staat uw problematiek te analyseren, nieuwe ontwikkelingen te duiden en een heldere visie op de toekomst te geven. Maar u kunt ook bij hem terecht als u een interessant thema aan een breed georiënteerde buitenstaander wilt voorleggen of aan een discussie wilt onderwerpen. Hoewel de rol van seminar- of congresvoorzitter en/of discussieleider Maarten van Bottenburg op het lijf is geschreven, neemt hij die tegenwoordig nog slechts bij hoge uitzondering op zich.

Voor meer informatie: Peter Hopstaken, Sport Knowhow XL (info@skxl.nl of 06-5579 3708).

Andere sprekers en hun specialiteiten | klik op de naam voor verdere informatie

· Bram Bakker - sportpsychiater die met topsporters werkte
· Henk Kraaijenhof - innovatieve prestatiebevorderingen
· Ton Boot - motivatie, conflicthantering en teambuilding
· Jacco Eltingh & Paul Haarhuis - tweevoudig wereldkampioen dubbel in tennis
· Frénk van der Linden - haarscherpe dagvoorzitter, debatleider, interviewer
· prof. drs Philip Wagner - maatschappijanalyse, governance en strategie
· Richard Denton - internationaal gerenommeerd sportmarketeer
· prof. dr Gerard Sierksma - boeiende discussies over prestatiemeting in de sport
· Jurryt van de Vooren - een ontdekkingsreis door bekend gebied
« terug