Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Vraag & Antwoord-Item

De vraag van Bert van Oostveen aan Richard Plugge 24 maart 2015

De vraag van… Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal bij de KNVB
Aan… Richard Plugge, general manager wielerploeg Team LottoNL-Jumbo

BertVanOostveen125De vraag
Lotto Jumbo is de eerste gecombineerde sportploeg die volgens zeggen 365 dagen per jaar sport gaat bieden. Wat maakt deze variant zo bijzonder en wat wordt er anders dan dat één sponsor besluit om afzonderlijk een schaats- en een wielerploeg te sponsoren?

Het antwoord
RichardPlugge150Dit is een uniek initiatief. Niet eerder vertoond in een commerciële sportomgeving; twee ploegen uit verschillende sporten onder één naam met dezelfde sponsors. Alleen dat al maakt Team LottoNL-Jumbo (powered by BrandLoyalty en Bianchi) bijzonder.
 
Er is natuurlijk meer. Commercieel hebben de huidige en potentiële sponsors in één klap 365 dagen per jaar zichtbaarheid in de twee grootste sporten van Nederland na voetbal. Zowel schaatsen als wielrennen zijn sporten die dichtbij het volk staan. Het zijn de sporten van de massa, zowel qua volgers als qua participatie. Daar komt bij dat beide sporten toegankelijk zijn, de aaibaarheid van beide sporten is groot. Daar liggen grote kansen voor sponsors; op het gebied van onder andere merkwaarde, zichtbaarheid, activatie, hospitality, business to business en niet te vergeten trots.
 
De schaatsploeg van Jac Orie en onze wielerploeg zijn niet zomaar bij elkaar gekomen. We hebben intensieve gesprekken gevoerd vóóraf om te zien of onze teams ook na de commerciële samensmelting bij elkaar passen. En dat is het geval.
 
Natuurlijk; de schaatsers gaan niet wielrennen en de wielrenners gaan niet schaatsen. Er is echter veel meer mogelijk. We delen een aantal belangrijke kernwaarden. Zo staan beide ploegen voor een wetenschappelijke benadering van de sport(er). Jac zelf en bij ons Louis Delahaije zijn op trainingsgebied de top van Nederland. De sporten overlappen, er is veel van elkaar te leren. Met de kennisdeling in de trainers- en coachesstaf versterken we beide disciplines binnen Team LottoNL-Jumbo.

"We behoren tot de meest innovatieve ploegen in onze sporten"

Voeding. Materiaal. Slaap. Hoogtestages. Aerodynamica. Marketing. Organisatie. En op nog veel meer vlakken innoveren we continu. Hier ontmoeten beide disciplines zich zeer sterk in beleid en filosofie. Zowel de ploeg van Jac als onze ploeg staan binnen het metier bekend als voorlopers. We behoren tot de meest innovatieve ploegen in onze sporten. En nu we bij elkaar zijn, zien we nog meer mogelijkheden, innoveren in de ene discipline met het idee van de andere.
 
Team LottoNL-Jumbo kijkt daarnaast graag naar de totale ontwikkeling van de sport. Zowel Jac als wij zijn continu bezig met talentontwikkeling, we willen jong talent naar de top brengen door een gedegen plan en goede begeleiding. Beide disciplines binnen Team LottoNL-Jumbo hebben bewezen ervaring op dit vlak en we besteden dan ook veel aandacht aan de talentvolle laag onder de top.
 
Maar het belangrijkste is misschien wel dat we alles samen doen. We groeien samen. We werken samen. We winnen samen. De tijd is aan onze zijde, hoe langer we de tijd krijgen dit plan uit te bouwen, hoe eerder Team LottoNl-Jumbo het ‘Nederlands elftal’ in het geel is. Waarop iedereen trots is.

Volgende keer de vraag van Richard Plugge aan Jan Willem Landré, directeur van de Atletiekunie:

Hardlopen is (na fietsen) wellicht de meest ongeorganiseerd beoefende sport in Nederlands. Kortom, een enorm potentieel voor de atletiekverenigingen. Hoe gaat de Atletiekunie deze mensen aan zich (de clubs) binden. Oftewel, wat heeft de Atletiekunie te bieden aan die lopers?

« terug

Reacties: 1

bernard fransen
24-03-2015

Perfect initiatief.. Doorbraak in denken. Hulde!

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst