Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Vraag & Antwoord-Item

De vraag van Monique Maks aan Rob Jansen 3 maart 2015

De vraag van… Monique Maks, directeur Jeugdsportfonds Nederland
Aan… Rob Jansen, zaakwaarnemer van topvoetballers

MoniqueMaks125De vraag
Bekend is dat veel topsporters hun maatschappelijke rol (h)erkennen en betrokken zijn als ambassadeur bij Goede Doelen en/of zelf stichtingen in het leven roepen om ‘de wereld voor kwetsbare groepen in de samenleving een beetje beter te maken’. Welke rol hebben jullie bij dergelijke initiatieven en wat verwachten van jullie van Goede Doelen-organisaties om hier op een goede manier bij aan te sluiten?

Het antwoord
RobJansen150Ik kan met een gerust hart stellen dat ons sportmanagementbureau - tot vorig jaar bekend onder de naam Sport-Promotion en inmiddels actief als Wasserman Netherlands Management - door de jaren heen een enorm warme band heeft opgebouwd met Goede Doelen. Als zaakwaarnemer van bekende topsporters spelen wij daar een zeer actieve en initiërende rol in. In 2006 stonden we samen met Dirk Kuyt aan de basis van de oprichting van zijn Foundation. Inmiddels is de Dirk Kuyt Foundation (DKF) uitgegroeid tot een begrip als het gaat om de organisatie van sportevenementen voor mensen met een beperking. Esther Goergen trad en treedt namens ons bedrijf nog altijd op als grote animator en maakt deel uit van het bestuur van de DKF.

Diezelfde rol hebben wij en Esther in het bijzonder in de Edwin van der Sar Foundation, die zich onder het motto ‘never ever give up’ inzet voor mensen met hersenletsel.

"Dirk Kuyt en voor Edwin van der Sar zijn zeer betrokken mensen, die hun hart laten spreken, niet alleen in woorden maar ook in daden"

De basis ligt in het hart. Dat geldt voor Dirk Kuyt en voor Edwin van der Sar en zijn vrouw Annemarie van der Sar-Van Kesteren, die zelf door een hersenbloeding werd getroffen. Zonder uitzondering zeer betrokken mensen, die hun hart laten spreken, niet alleen in woorden maar ook in daden.

Zij zijn het boegbeeld van hun Goede Doel, wij als management van de sportman/vrouw vormen op de achtergrond de ondersteuning. Inmiddels zijn veel meer topsporters actief geworden op dit gebied. Dat juichen wij toe. Wanneer het doel helder is en de organisatie van een foundation op professionele wijze wordt geleid, levert dit hoe dan ook succes op bij wat men wil bereiken.

Volgende keer de vraag van Rob Jansen aan Bert van Oostveen, directeur Betaald Voetbal bij de KNVB:

Onder druk van de FIFA zal de licentie voor spelersmakelaars per april van dit jaar verdwijnen. De spelersmakelaar wordt daarmee een onafhankelijke intermediair, die feitelijk niet gebonden is aan regels die een voetbalbond stelt. Hoe denk je hiermee om te gaan?

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst