Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Vraag & Antwoord-Item

De vraag van Bob van Oosterhout aan Colette Cloosterman-Van Eerd 24 april 2018

De vraag van… Bob van Oosterhout, directeur van Triple Double en eigenaar van de basketbalclub New Heroes Den Bosch
Aan... Colette Cloosterman-Van Eerd van Jumbo, CCO bij Jumbo Groep Holding BV

De vraag
BobVanOosterhout150FCVijf à zes jaar geleden stond in de Jumbo-regels (bij binnenkomst van de Jumbo-winkels): ‘wij sponsoren geen sportclubs, wij sponsoren u met de laagste prijs’. Hoe anders is dat nu. In vijf jaar tijd is Jumbo van weinig tot niets sponsoren naar heel veel (en goed ook!) sponsoren gegroeid. Hoe, waarom en op basis van welke drijfveren is die verandering tot stand gekomen?

ColetteCloosterman-VanEerd175Het antwoord
Sinds oktober 2014 is Jumbo de trotse sponsor van schaats- en wielerploeg Team LottoNL-Jumbo. Toen zich de kans voordeed dit sponsorcontract te sluiten, had Jumbo net twee succesvolle overnames achter de rug. We waren gegroeid van een middelgrote speler tot een van de grote, toonaangevende partijen in het Nederlandse supermarktlandschap. Door ons als sponsor te verbinden aan de Nederlandse topsport konden we extra uitdrukking geven aan de winnaarsmentaliteit die we in dit bedrijf zo sterk koesteren.

Onze winnaarsmentaliteit verklaart waarom we ons per 1 januari 2019 weer voor minimaal vijf jaar als hoofdsponsor verbinden aan Team Oranje

Als Jumbo zijn we blijven doorgroeien. Onze winnaarsmentaliteit is er bepaald niet minder door geworden. Dat verklaart waarom we ons per 1 januari 2019 weer voor minimaal vijf jaar als hoofdsponsor verbinden aan Team Oranje. ‘Samen winnen’ blijft ons motto binnen deze overeenkomst. Dat staat niet alleen voor Jumbo sámen met de Nederlandse topsport. Maar ook voor Jumbo sámen met haar miljoenen klanten.

XL15 Vraag & Antwoord Colette Cloosterman-van Eerd_foto1 copyWe luisteren goed naar al onze klanten en merken dat verantwoord leven steeds hoger op hun agenda staat. Die behoefte beantwoorden we bij Jumbo door gezond en lekker eten gemakkelijk bereikbaar te maken voor iedereen. We inspireren onze klanten door een gezonde levensstijl te promoten, waar sport en bewegen vanzelfsprekend deel van uitmaken. Dat doen we overigens niet uitsluitend door bij te dragen aan de Nederlandse topsport. Ook op lokaal niveau steunen we verschillende initiatieven die onze klanten aansporen om meer te bewegen.

Volgende keer het antwoord op de vraag van Colette Cloosterman-Van Eerd aan Pieter van den Hoogenband, topzwemmer en oprichter van Topsport Community:
Je hebt in 2011 Topsport Community opgericht waar wij partner van zijn. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen die sindsdien onder jouw leiding hebben plaatsgevonden?
« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst