Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Vraag & Antwoord-Item

De vraag van Erik Cornelissen aan Eric van der Burg 27 maart 2018

  • De vraag van… Erik Cornelissen, voorzitter van de Nederlandse hockeybond (KNHB)
  • Aan... Eric van der Burg, wethouder sport in de gemeente Amsterdam

ErikCornelissen150FCDe vraag
Het is de ambitie van het huidige kabinet om op nationaal niveau zowel een sportakkoord als een preventieakkoord te sluiten, in samenwerking met de sportsector. Vind jij dat er ook op gemeentelijk niveau dergelijke akkoorden gesloten zouden moeten worden? Welke rol zouden de hockeybond en andere bonden daarbij kunnen spelen in jouw ogen?

Het antwoord
EricVanDerBurg175Ja, ik vind het een goed idee om deze akkoorden ook op gemeentelijk niveau te sluiten. In Amsterdam pakken we kindermarketing bij sportevenementen al op gemeentelijk niveau aan. Maar bijvoorbeeld ook bij het WK Schaatsen speelde gezondheid een grote rol. Op en rondom de Coolste Baan van Nederland mocht niet gerookt worden. Samen met de bonden kunnen we de verenigingen een stuk gezonder maken. Een gezonde kantine en rookvrije sportverenigingen zijn voorbeelden van goede samenwerkingen tussen bonden, verenigingen en gemeente. Sporten en bewegen is goed voor de gezondheid. Wat mij betreft moeten degenen die dit mogelijk maken ook de randvoorwaarden gezond houden.

Volgende keer het antwoord op de vraag van Eric van der Burg aan Patrick Wouters, directeur van House of Sports: 
Na de organisatie van vele mooie grote evenementen met als laatste hoogtepunt De Coolste Baan van Nederland en het WK Schaatsen wil ik graag weten hoe jullie bij House of Sports toekomstige evenementen verder willen gaan innoveren en kinderen en jongeren gaan stimuleren meer te bewegen en te sporten.
« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst