Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwsberichten-Nieuwsbericht

Knowledge Trail: bindmiddel van bedrijvendistrict in Amsterdam

door: Marc Hoeben | 17 januari 2019

In beweging komen en verbinden. Met dat doel vindt in een bijzonder deel van Amsterdam een bijzonder evenement plaats. Op 8 februari wordt voor de eerste keer de Knowledge Trail gehouden, een geheel eigentijdse ‘urban run’ vernoemd naar het gebied vanaf grofweg het Waterlooplein tot het Amstelplein en dat door het leven gaat als de Knowledge Mile.

Cora Kreikamp-1 copyDe inschrijving voor de Knowledge Trail is sinds 8 januari geopend. De organisatie hoopt dat binnen een maand blijkt hoe dit deel van de hoofdstad warmloopt voor deze speciale vrijdagmiddag. Communitymanager Cora Kreikamp van de BIZ Knowledge Mile: “We hebben geen minimumaantal deelnemers gesteld, wel een maximum. Bij zeshonderd denken we voor deze eerste keer vol te zitten.”

Gezamenlijk doel
Het idee voor de trail komt voort uit de ‘gemeenschap’ van bedrijven in de Knowledge Mile, die mede haar naam ontleend aan de aanwezigheid van enkele kennisinstellingen zoals de Hogeschool van Amsterdam. Kreikamp: “Je moet dit echt als een groot district zien, waarbij de bedrijven verenigd zijn in een Bedrijven Investerings Zone (BIZ). De Mile is een bijzonder gebied door de lengte en door de grote diversiteit aan organisaties. 

De BIZ heeft een gezamenlijk doel, legt Kreikamp uit. “We willen de leefbaarheid van het gebied verbeteren. We willen zo veel mogelijk van een grijs naar een groen en duurzaam gebied gaan. Als het gaat om de gevels, de daken en de openbare ruimte moet het Knowledge Mile Park de groene stadsstraat van de toekomst zijn. Ook een collectief bedrijfsafvalcontract voor minder vervoersbewegingen in het gebied hoort daarbij.”

“Het gaat erom dat we meer mensen betrokken krijgen bij de gemeenschap. We willen vooral dat mensen op 8 februari plezier hebben”

Spannende en ludieke uitdagingen
De BIZ Knowledge Mile bestaat sinds de tweede helft van 2017 en wil naast de functie voor het samenbrengen van bedrijven en hun werknemers ook het district verbinden met de bewoners en de duidelijk aanwezige studentengemeenschap. Op losse wijze gaat dit onder andere gebeuren met een urban run, waarbij het draait om een stadse hindernisloop met tussendoor uitdagende opdrachten. 

Cora Kreikamp-2De organisatie heeft het over ‘spannende en ludieke uitdagingen’, die niet zozeer om snelheid als wel om behendigheid gaan. “Het gaat erom dat we meer mensen betrokken krijgen bij de gemeenschap. We willen vooral dat mensen op 8 februari plezier hebben, ook al zullen sommigen echt de stopwatch indrukken om te kijken hoe snel ze zijn. Het moet toegankelijk zijn voor iedereen, ook voor mensen in een rolstoel of met een mindere conditie.”

Het concept dat BIZ Knowledge Mile samen met het sportevenementenbureau Radiante Sport ontwikkelde heeft de mogelijkheid om individueel of met teams vanaf vijf personen drie keer een Engelse mijl (1,6 kilometer) te lopen of 1 mijl te wandelen. Kreikamp wil niet precies verklappen wat de deelnemers precies te wachten staat, maar wel dat één van de opdrachten in de gesloten autotunnel bij het Amstel Station is. “Het is echt spannend.”

“In ons district zit de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, de NSGK. Een toegankelijke speeltuin hoort ook bij verbeteren van de leefbaarheid van het gebied”

Cora Kreikamp-3Volop potentie
De Mile telt 13.000 werkenden, circa 30.000 bewoners en zo’n 60.000 studenten. De potentie is er dus voor Kreikamp volop om door te groeien naar een groter evenement, maar eerst moet de organisatie natuurlijk afwachten hoe het bij deze eerste keer verloopt. Studenten betalen 15 euro, individuele deelnemers 30 en bedrijfsteams 150 euro. De prijzen zijn inclusief de ontvangst bij restaurant Blooker, waar na de run een hapje en een drankje wordt genuttigd en het nog nadrukkelijker gaat om het elkaar leren kennen en netwerken. 

Vanaf 17.30 uur is de registratie, de start van de warming-up om 18.30 uur, de trail om 19.00 uur en de afterparty vanaf 20.30 uur. Een percentage van het inschrijfgeld gaat naar de ontwikkeling van een speeltuin op de Knowledge Mile, voor dat doel kunnen lopers ook doneren. “In ons district zit de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, de NSGK. Een toegankelijke speeltuin hoort ook bij verbeteren van de leefbaarheid van het gebied.”

Voor meer informatie: Knowledge Trail

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst