Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwsberichten-Nieuwsbericht

Online boeken voor fysiotherapie op elk moment van de dag

door: Leo Aquina | 29 maart 2018

“Wij zijn de enige partij in Nederland waar nieuwe patiënten zonder account online een afspraak kunnen boeken met een fysiotherapeut”, vertelt Robert Arkesteijn trots. De Amsterdamse fysiotherapeut lanceerde een klein jaar geleden FysioCity, een plek waar mensen zeven dagen per week van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht kunnen. Met de mogelijkheid om online binnen vierentwintig uur een afspraak te maken en de ruime openingstijden, wil Arkesteijn inspelen op de moderne consument. Hij werkt daarbij samen met de fitnessketen SportCity. “Daarnaast gaan we volgend jaar waarschijnlijk ook samenwerken met een professionele Amsterdamse sportclub, maar daar kan ik op dit moment nog niet meer over zeggen”, aldus Arkesteijn. 

XL11-6-FysioCity_foto1_RobertArkesteijn copyDe fysiotherapeut maakt patiënten die op zoek zijn naar een fysiotherapeut het leven makkelijker. Met de online boekingsmodule hoopt hij een gat in de markt te kunnen vullen. “Dat is ons unique selling point”, vertelt Robert Arkesteijn.

“Er zijn wel partijen die online boekingen aannemen, maar dan moet je eerst een account hebben en er al ingeschreven staan als patiënt. Dat is bij ons niet nodig. Als jij vanavond last krijgt van je knie, kun je bij ons online een afspraak boeken, ook als je voor de eerste keer komt. Je kunt de locatie kiezen, je kunt een therapeut kiezen en een tijdslot.”

Direct naar de fysio
Hoewel veel mensen nog in de veronderstelling zijn dat zij een verwijzing nodig hebben van de huisarts of een specialist om de fysiotherapeut vergoed te krijgen, is dat al sinds 2006 niet meer het geval. Arkesteijn: “Veel mensen weten dat inderdaad niet. Daar willen we ook mee adverteren. Ze kunnen zonder tussenkomst van de huisarts of de specialist direct bij ons terecht.” 

Arkesteijn begon FysioCity een klein jaar geleden omdat hij bij patiënten behoefte zag aan meer flexibiliteit: “Ik werkte als fysiotherapeut bij een sportschool. Daar begon ik altijd om zeven uur en dan ging ik om vier uur naar huis, maar ik merkte dat mensen altijd nog afspraken wilden maken. Ik heb dat toen met mijn werkgever overlegd, maar daar was weinig ruimte voor flexibiliteit. SportCity bood mij toen de mogelijkheid om een fysiotherapiepraktijk bij een van hun centra over te nemen en daar kon ik dit concept neerzetten. SportCity zag ook welke groeikansen dit bood.”

“Omdat al onze praktijken in fitnesscentra zitten, kunnen patiënten die uitbehandeld zijn ook altijd een aansluitend trainingsprogramma volgen”

De hele dag open
Arkesteijn begon met vier fysiotherapeuten, maar groeide al snel door. Op dit moment heeft Fysiocity drie locaties en tien therapeuten in Amsterdam. Daarmee vult hij het hele weekrooster: “Iedereen werkt in diensten van vijf of zes uur. Op die manier kunnen we op doordeweekse dagen van ’s ochtends zeven tot ’s avonds elf uur open zijn en in de weekeinden van ’s ochtends negen tot ’s avonds zeven uur. Omdat al onze praktijken in fitnesscentra zitten, kunnen patiënten die uitbehandeld zijn ook altijd een aansluitend trainingsprogramma volgen. Op die manier bieden we service op maat”, zegt Arkesteijn.

XL11-6-FysioCity_foto2De fysiotherapeuten van Fysio City zijn zzp-er. “We werken op basis van een terugkerend rooster waarin mensen kunnen aangeven wanneer zij wel en niet kunnen werken.” Is dat geen nadeel voor patiënten die graag bij dezelfde therapeut willen terugkomen? Arkesteijn: “Het grote voordeel is dat mensen altijd terecht kunnen en lang niet iedereen wil altijd bij dezelfde therapeut terugkomen. Als ze dat wel willen, kan het natuurlijk. Je kunt in het online systeem aangeven bij welke therapeut je terecht wil. Maar dat kan natuurlijk alleen op de tijden dat die therapeut ook werkt.” 

Topambities
De fysiotherapeut hoopt zijn concept verder uit te kunnen bouwen: “Ik heb voor mezelf een aantal doelen opgeschreven. In 2020 wil ik meedraaien in de top van Amsterdam wat betreft het aantal locaties en het aanbod. Dan moeten we even groot zijn als bijvoorbeeld Fysio Holland of FysioMed.” 

Voor meer informatie: www.fysiocity.nl 

« terug

Reacties: 4

henri
29-03-2018

dat online afspraken boeken zonder account nu pas is doorgedrongen in het westen. Bij Pro-F in Enschede en omgeving al jaren mogelijk!

Sebastiaan, Fysiotherapeut Utrecht
03-04-2018

Binnen 1 jaar, 10 therapeuten en 2 locaties. Te gek! Zeer inspirerend om te zien deze jonge ondernemer. Net de website bekeken en dit ziet er ook top uit. Een frisse wind in de fysio branche in hartje Holland is precies wat we kunnen gebruiken. Ga zo door Robert ✌️

joeri
03-04-2018

Zeer professionele fysiotherapie op maat, dat is voor een fulltimer erg prettig. Zelf heb ik hele goede ervaring met Robert. Heeft met zijn technieken en kennis mij van mijn tractus iliotibialis syndroom en mijn hardnekkige kuitblessure afgeholpen. Ik train nu weer pijnloos ! aanrader !

Hugo
05-04-2018

Rob en Leon, TOPPERTJES

Henri, niet zo onzeker..

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst