Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwsberichten-Nieuwsbericht

Werken aan groepsdynamiek voor een beter resultaat

door: Thomas van Zijl | 21 december 2017

Bij sommige sportteams loopt het dit seizoen niet zoals verwacht. De winterstop is een goed moment voor bezinning en vervolgens actie, vinden de oprichters van Adviesburo Doen! Het bureau werkt veelal voor gemeenten en bedrijven die meer uit zichzelf willen halen; nu is het tijd ook de sportwereld te overtuigen van zogenoemd systemisch onderzoek. Op die manier komen verborgen factoren naar boven die het functioneren van een team beïnvloeden. 

XL43 AdviesburoDoenPienWils copyKampioen willen worden en er halverwege de competitie achterkomen dat er ogenschijnlijk niet meer in zit dan een plek in de middenmoot. Het is het lot van o zoveel sportteams deze weken. De coach kan het proberen met een andere tactiek, een positieverandering in het elftal of wat extra aandacht voor mentale weerbaarheid. Kijken naar groepsdynamiek is vaak pas het sluitstuk. Onterecht, zegt Pien Wils van 'Adviesburo Doen!'. 

“Zelfs als iedereen op de goede plek staat, wil dat niet meteen zeggen dat er optimaal gepresteerd wordt. Er gebeurt veel onder water, dus zonder dat het zichtbaar is.” In ieder team kan wrijving voorkomen. Frictie ontstaat snel, een teamgenoot die niet gemotiveerd is kan bij anderen al ergernis oproepen. “Het is de kunst om dat boven tafel te krijgen en bespreekbaar te maken.” 

Teamopstellingen
Adviesburo Doen! kiest daarvoor een benadering die binnen de sportwereld nog niet gangbaar is. Wils en haar collega Hetteke Videler gaan uit van systemisch onderzoek en teamopstellingen. Het is een beetje verwarrend geeft Wils toe, maar daarmee bedoelen zij niet de opstelling zoals een coach die voor een wedstrijd maakt. 

“Wij vragen spelers letterlijk waar ze staan ten opzichte van hun coach. Ze kunnen naast hem plaatsnemen, maar ook naar het uiterste hoekje van het veld lopen” 

“In deze techniek draait het er eerder om hoe mensen zich tot elkaar verhouden. Op die manier worden veel zaken duidelijk die de dynamiek binnen een groep bepalen." Zij noemt bijvoorbeeld de positie van de coach. Bij een team dat niet lekker draait kan de gedachte spelen afscheid van elkaar te nemen. Die vraag open en eerlijk op tafel leggen is nog niet zo eenvoudig. Wils: “Wij vragen spelers letterlijk waar ze staan ten opzichte van hun coach. Ze kunnen naast hem plaatsnemen, maar ook naar het uiterste hoekje van het veld lopen. Dat legt de onderlinge relatie feilloos bloot.” 

Chemie tussen verdedigers en aanvallers
Deze opstellingen kunnen op talloze vraagstukken worden toegepast; de positie van de aanvoerder, de chemie tussen verdedigers en aanvallers, de vraag wie er energie levert of juist opslurpt. De variaties zijn eindeloos, maar de doelstelling hetzelfde: het verbeteren van de teamprestatie. “Het kan confronterend zijn, pijnlijk zelfs, maar teams die voor een optimaal resultaat willen gaan, zullen het toch graag willen weten.” 

XL43-AdviesburoDoen-2Bovendien begint Adviesburo Doen! de dag niet met de meest delicate kwesties. Veel teams moeten in het begin nog wennen aan de methode. “We starten vaak met een concentratieoefening, of een kennismakingselement. Ga bijvoorbeeld op volgorde van leeftijd staan, of schat binnen een team in wie het meest verdient. Op speelse wijze beginnen mensen dan binnen systemen te denken.” 
 
Sport relatief nieuw terrein
Wils merkt dat de sport langzaamaan meer waarde gaat hechten aan systeemdenken in groepsdynamiek, hoewel de meeste klanten van Adviesburo Doen! nu nog uit de wereld van overheid en bedrijfsleven komen. Sport is een relatief nieuw terrein. De winterstop vindt ze het ideale moment om meer teams kennis te laten maken. Voor teams die meer voor de lol dan voor de prestatie sporten is deze manier van ondersteuning wellicht niet het eerste waar ze aan denken, maar voor topsport en het niveau net daaronder kan het net een beslissend verschil maken. 

"Teams die tijdens de winterstop willen werken aan hun groepsdynamiek en een optimaal resultaat zijn van harte welkom"

In de toekomst zouden Wils en Videler het gebruik van teamopstellingen in de sport graag uitbreiden en gelijk laten lopen met de opbouw van een seizoen. In iedere fase zijn andere zaken belangrijk. De voorbereiding moet duidelijk maken waar het team behoefte aan heeft, de winterstop is een moment om te kijken of iedereen nog op dezelfde manier in de wedstrijd zit en het competitie-einde vereist andere eigenschappen zeker als een kampioenschap of degradatie op het spel staat. 

“We werken nu aan deze vorm van teamoptimalisatie. In de aanloop naar het volgende seizoen kunnen we daar mee beginnen. Teams die nu, tijdens de winterstop, al willen werken aan hun groepsdynamiek en een optimaal resultaat zijn uiteraard van harte welkom.” 

Voor meer informatie: www.adviesburodoen.nl

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst