Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwsberichten-Nieuwsbericht

Huis ter Duin in Noordwijk ontvangt eerste Nationaal Sport Forum

door: Marc Hoeben | 1 juni 2017

Het is nieuw, voor iedereen die beleidsmatig, bestuurlijk of bedrijfsmatig met sport te maken heeft en oog wil hebben voor de jongste ontwikkelingen en trends. Op 1 en 2 november vindt in Huis ter Duin het eerste Nationaal Sport Forum plaats, een initiatief van de gemeente Noordwijk en de International Sports Management Academy.

XL38-Noordwijk-JanRijpstra

"Het Nationaal Sport Forum is eigenlijk bij toeval ontstaan", zegt Rob van Nes, initiatiefnemer en één van de mensen achter de International Sports Management Academy. “Noordwijk is de Europese sportstad van 2017 en wil zich graag op die manier profileren. Ik zit vaak met burgemeester Jan Rijpstra en de wethouder sport te praten. Deze gemeente wil graag een soort 'Papendal aan zee' zijn, naast vele sportieve activiteiten wilden ze ook aandacht besteden aan een visie op de toekomst van sport en sportinfrastructuur. Zo zijn we op dit idee gekomen, als een mooie gelegenheid om ook warm te draaien voor het Europese Sport Forum. Waarbij het wel onze bedoeling is om het Nationaal Sport Forum elk jaar terug te laten keren.”

Sterke netwerker
Wie naar Van Nes luistert, krijgt meteen het gevoel met een sterke netwerker te maken te hebben. Hij komt zelf vooral uit de hockeywereld. Hij was zelf speler en coach, fungeerde een tijdlang als voorzitter van de Noordwijkse Hockey Club en van tennisvereniging de Boekhorst, is medeoprichter van One Million Hockey Legs (India) en Sports in Spain, is bestuurslid van de Stichting SportFair en van de International Beach Hockey Federation.

De contacten met burgemeester Jan Rijpstra zijn niet toevallig geeft Van Nes aan. “Rijpstra maakt deel uit van het adviesorgaan van de academie, samen met ex-rugbyer Yves Kummer, ex-hockeyer Floris-Jan Bovelander, ex-shorttrackster Monique Velzeboer en voetbalscheidsrechter Pieter Vink.”

“Er is veel behoefte aan masterclasses, zodat je in bijvoorbeeld een middag heel veel aan kennis tot je kunt nemen"

Driedaagse of tiendaagse programma’s
De International Sports Management Academy is relatief nieuw en is het geesteskindje van Van Nes, Martin Hersman en Martijn van Westerop, vanuit de overtuiging dat ook managers in de sport op de hoogte willen blijven, zich wel willen bijscholen, maar daarvoor niet een jaar in de studiebanken kunnen en willen zitten. “Er is veel behoefte aan masterclasses, zodat je in bijvoorbeeld een middag heel veel aan kennis tot je kunt nemen. Wij bieden dat, vanuit een volledige accreditatie van de Maastricht School of Management, aan in driedaagse of tiendaagse programma’s. Dan ben je als sportbestuurder of manager helemaal bijgepraat.”

Ook voor het Nationaal Sport Forum tekent Van Nes voor de organisatie, samen met ex-schaatser en tv-commentator Martin Hersman en Martijn van Westerop. Dagvoorzitter op 1 en 2 november is ex-hockeyer en ex-bondscoach Tom van ’t Hek, ook wel bekend vanwege zijn jarenlange betrokkenheid bij het NOS-radioprogramma ‘Langs de Lijn.’ 

Forumdiscussies en masterclasses
XL19-IntSportForum-1Het programma bestaat onder andere uit drie forumdiscussies, tien masterclasses van enkele uren en maar liefst 26 sprekers, onder wie ex-hockeyers Jacques Brinkman en Floris-Jan Bovelander, vertegenwoordigers van het sociaal-wetenschappelijk Mulier Instituut, lector dr. Sanne de Vries van de Haagse Hogeschool over ‘de gymzaal van de toekomst’ , prof. dr. Marjet Derks van de Radboud Universiteit uit Nijmegen met een voordracht over sporthistorie en trendwatcher Annette Wiegman.

“Het Nationaal Sport Forum is bedoeld voor beleidsambtenaren en wethouders sport, voor sportbestuurders, voor bestuurders van sportaccommodaties en sportgerelateerde bedrijven, voor studenten van sportopleidingen, voor sponsormanagers, noem maar op. Eigenlijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de jongste ontwikkelingen en trends op het gebied van sportmanagement.”

"Als je nu boekt is het 395 euro voor twee dagen, later wordt dat 495 euro. Daar zit op beide dagen ook nog eens een viergangendiner in Huis ter Duin bij"

Betaalbaar
In Huis ter Duin is op de twee dagen begin november plek voor 500 mensen, van die plekken zijn al ruim 130 kaarten vergeven aan sprekers en sponsors. “Ik hoop natuurlijk dat het straks vol zit en dat verwacht ik ook wel”, zegt Van Nes. “Het is zeer betaalbaar. Als je nu boekt is het 395 euro voor twee dagen, later wordt dat 495 euro. Daar zit op beide dagen ook nog eens een viergangendiner in Huis ter Duin bij. Normaal kost zo’n programma ongeveer 750 euro per dag. Dankzij middelen van buitenaf hebben we de prijs relatief laag weten te houden.”

Voor meer informatie: www.ism.ac

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst