Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwsberichten-Nieuwsbericht

NextSportLevel, een dag voor topstudenten met topideeën

door: Leo Aquina | 2 maart 2017

Op 15 maart komen vijftig topstudenten van vier opleidingen Sportkunde in Nederland samen op Papendal om na te denken over oplossingen voor drie actuele vraagstukken in de sport. “NextSportLevel is een eendaags sportlab. We gaan met NOC*NSF actiegericht aan de slag om te kijken wat we samen kunnen betekenen voor de toekomst van de sport”, vertelt Bas Schutte. Hij is programmamanager Innovatie en Ondernemen op de CALO Windesheim in Zwolle en nam samen met NOC*NSF en vier andere opleidingen Sportkunde het initiatief voor NextSportLevel.

XL7NextSportLevel-1Sportkunde is de nieuwe noemer waaronder alle sportopleidingen aan Nederlandse hogescholen vanaf september 2017 vallen. “Wij leiden allemaal toekomstige professionals op, die verschil willen maken in de wereld van sport, leisure, zorg en gezondheid ”, aldus Schutte. “NOC*NSF nodigde de opleidingen uit om te onderzoeken wat zij kunnen betekenen voor de ontwikkeling van sport en sportverenigingen in de regio. In de daaruit voortgekomen werkgroep ontstond het initiatief voor NextSportLevel. Dit past bij ons, het is actiegericht met concrete innovatieve oplossingen voor de praktijk.”

Jaarlijks evenement
Het is de bedoeling dat NextSportLevel een jaarlijks terugkerend evenement wordt voor alle negen opleidingen Sportkunde in Nederland. Vooralsnog begint het met een pilot voor vier opleidingen: de Haagse Hogeschool, Fontys Hogeschool in Eindhoven, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Windesheim in Zwolle. Deze opleidingen selecteren alle vier twaalf of dertien topstudenten voor NextSportLevel.

“Bij de casussen moet je denken aan thema’s als de maatschappelijke kracht van sport, de sportvereniging 2.0 en de toekomst van sportevenementen"

De studenten gaan op de actiedag samen met experts aan de slag. “Naast drie inleiders komen deze dag verschillende experts langs voor een korte pitch om de studententeams te inspireren bij de uitwerking van een casus. vertelt Schutte. De casussen worden op 8 maart bekend gemaakt via de website www.nextsportlevel.nl.” Als de inleiders hun vraagstukken hebben gepresenteerd, gaan de studenten zelf aan de slag met oplossingen. “Bij de casussen moet je denken aan thema’s als de maatschappelijke kracht van sport, de sportvereniging 2.0 en de toekomst van sportevenementen”, aldus Schutte. 

Topideeën
Aan het eind van de dag pitchen de verschillende studententeams de verschillende oplossingen voor een professionele jury. Schutte hoopt dat de drie winnende oplossingen ook daadwerkelijk worden geïmplementeerd: “Het gaat om topstudenten met topideeën, dus het zou een gemis zijn om daar niet optimaal gebruik van te maken.”

XL7NextSportLevel-2

"Ik hoop dat we met het platform een impuls kunnen geven aan de samenwerking tussen NOC*NSF, sportbonden en de verschillende opleidingen sportkunde in Nederland"

Voor de studenten biedt NextSportLevel meer dan een leuke dag op Papendal. “Het is een dag vol met ontmoetingen tussen verschillende topstudenten en experts uit de wereld van sport, marketing en ondernemerschap. Ik reken er dan ook op dat Next Sport Level nieuwe samenwerkingsverbanden en startups gaat opleveren, en dat studenten zichzelf in de kijker kunnen zetten. Ook hoop ik dat we met het platform een impuls kunnen geven aan de samenwerking tussen NOC*NSF, sportbonden en de verschillende opleidingen sportkunde in Nederland.”

Verkiezingen
Dat NextSportLevel op 15 maart samenvalt met de Tweede kamer-verkiezingen is toeval. “Daar hadden we in eerste instantie niet bij stilgestaan, maar misschien maken we nog een ludieke verbinding. De sport heeft de politiek immers ook nodig. Wie weet geeft Next Sport Level wel een goede impuls voor het regeerakkoord van de nieuwe coalitie.”

Voor meer informatie: www.nextsportlevel.nl

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst