Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuwsberichten-Nieuwsbericht

Collegegeld terug voor slimste roeier van Nederland

door: Leo Aquina | 8 september 2016

“Samenwerking, discipline, doorzettingsvermogen. Wij zijn vaak op zoek naar die eigenschappen.” Frank Verschoor - sponsormanager van Kempen & Co - legt uit waarom de zakenbank al jarenlang als sponsor actief is in de roeisport. Dit jaar lanceert Kempen & Co samen met moederbedrijf Van Lanschot een prijs voor de Slimste Roeier van Nederland. “Roeien is bij uitstek een studentensport en wij zagen dat de sport steeds moeilijker te combineren was met studeren”, aldus Verschoor. De prijs bestaat dan ook uit een cheque ter waarde van het wettelijk collegegeld van € 1.951.

Kempen & Co is al jarenlang sponsor van de Amsterdamse studentenroeivereniging Nereus. “We proberen als sponsor meer te geven dan alleen een zak geld”, zegt Verschoor. “We werken intensief samen met het bestuur van Nereus. Naast publiciteit levert het ons aan de andere kant ook een goed netwerk op. Wij rekruteren veel hoogopgeleide mensen en de eigenschappen van roeiers sluiten goed aan bij de behoeften van ons bedrijf. Veel van onze mensen komen dan ook uit de roeisport.”

“We willen studenten adviseren zich ook naast een studie verder actief te ontwikkelen en dit stimuleren"

XL30DeSlimsteRoeier-1Naast de pool van potentiële medewerkers biedt Nereus Kempen & Co een aantal andere voordelen. “Zelf roeien we met een bedrijfsteam iedere donderdagochtend om zeven uur ‘s ochtends. Daarnaast biedt het kansen om zakenrelaties mee te nemen naar roeiwedstrijden en we gebruiken het clubhuis van Nereus ook wel eens als vergaderlocatie.”

Ontwikkelen naast studie
Met de prijs voor de Slimste Roeier wil Kempen & Co ook meer geven dan alleen die € 1.951.  “We willen studenten adviseren zich ook naast een studie verder actief te ontwikkelen en dit stimuleren. Het bedrag is symbolisch, omdat het staat voor het wettelijk collegegeld. Deze prijs moet vooral een stimulans en waardering zijn voor al die studenten die hun studie ondanks alle beslommeringen goed kunnen combineren met de sport.”

Alle studenten die in collegejaar 2015-2016 hebben gestudeerd aan een HBO of WO-instelling in Nederland en daarnaast lid zijn geweest van een studentenroeivereniging kunnen zich voor 22 september inschrijven, om mee te dingen naar de prijs. “Uit alle inschrijvingen worden veertig studenten geselecteerd die het beste scoren op behaalde studiepunten en extra curriculaire activiteiten bij een roeivereniging”, legt Verschoor uit. “Op 13 oktober volgt een IQ-quiz op kantoor bij Kempen & Co en Van Lanschot, waarna de jury de winnaars kiest.”

In de jury zitten de voormalig Olympische roeiers Elien Meijer (zilver in Sydney 2000) en Reinder Lubbers (Beijing 2008), naast Richard Bruens, lid Raad van Bestuur Van Lanschot en Joof Verhees uit de directie van Kempen & Co.  

XL30DeSlimsteRoeier-2Winner takes all
Als Kempen & Co studenten wil stimuleren om naast hun studie andere activiteiten te ondernemen, waarom is er dan maar één prijs beschikbaar? Daarmee staan al die andere studenten die even hard hebben gewerkt nog steeds met lege handen. Verschoor:

“Dat klopt, roeien is een keiharde sport. In het roeien krijgt normaal gesproken alleen de nummer één een prijs, alleen op WK’s en Olympische Spelen zijn er ook nog zilveren en bronzen medailles. Wat dat betreft is de roeiwereld opnieuw een mooie metafoor voor ons bedrijf. Je kunt verschrikkelijk hard werken om een deal binnen te halen, maar als het niet lukt sta je met lege handen. The winner takes all.”

"We geven de hoofdprijs twee keer weg, voor de slimste roeier vanwege zijn of haar sportieve prestaties én voor zijn of haar andere verdiensten voor een studentenroeivereniging"

Prijzen
Maar de veertig genomineerden staan niet met lege handen. “We organiseren op de dag van de prijsuitreiking ook een aantal interessante workshops, dus ook zij hebben er wel degelijk iets aan. Bovendien geven we de hoofdprijs twee keer weg, een maal voor de slimste roeier vanwege zijn of haar sportieve prestaties en een keer voor de slimste roeier vanwege zijn of haar andere verdiensten voor een studentenroeivereniging. Daarnaast is er voor de runner-up een troostprijs in de vorm van een fiets en een verenigingsprijs in de vorm van een set roeiriemen te winnen.”

Voor meer informatie: www.slimsteroeier.nl

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst