Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuws Alert-Item

Hardlopen over een autoloze Afsluitdijk 2 september 2016

PERSBERICHT Neptunus

Zondag 4 september is een bijzondere dag voor hardlopers: dan vormt de Afsluitdijk namelijk het decor voor dé ultieme hardloopervaring. Duizenden fanatiekelingen zullen voor dag en dauw over de autoloze dijk de zonsopgang tegemoet lopen. Tentenspecialist Neptunus maakt het evenement mede mogelijk door alle tijdelijke accommodaties binnen kort tijdsbestek te bouwen en af te breken.

XL29-NieuwsAlert-1Afgelopen mei zorgde één enkel berichtje op social media al direct voor duizenden enthousia- ste hardlopers die zich via een voorinschrijving meldden voor de Afsluitdijk Open. In de vroege ochtend van 4 september 2016 zal dan eindelijk het startschot klinken en lopen duizenden hardlopers de zonsopgang tegemoet. Een ware ‘once in a lifetime’ ervaring.

Strakke planning
De taak om alle tijdelijke accommodaties te bouwen werd door organisator House of Sports toevertrouwd aan Neptunus. “De Afsluitdijk is een locatie met de nodige infrastructurele uitdagingen. Door de innovatieve oplossingen van Neptunus bieden we zowel bij de start als finish een tijdelijke accommodatie die toeganke- lijk is voor alle deelnemers. Bij de Afsluitdijk Open moet iedereen zich 'genodigde' voelen", aldus Koen Hermens van House of Sports.

De Hele Afsluitdijk wordt een nieuwe afstand tussen de halve en hele marathon in

Een Halve Afsluitdijk
De eerste hardlopers starten op 4 september om 04.00 uur met ‘de Hele Afsluitdijk’ en zetten vanuit Den Oever koers richting de opkomende zon in Friesland. Zij krijgen de volledige 32.8 kilometer aan iconisch asfalt voor hun kiezen. De Hele Afsluitdijk wordt een nieuwe afstand tussen de halve en hele marathon in. Geen officiële afstand natuurlijk, maar absoluut één met een illustratief karakter. Ook de Halve Afsluitdijk (16.4 km) en Kwart Afsluitdijk (8.2 km) kunnen worden toegevoegd aan de hardloop bucketlist. en Een 'bezemwagen' zorgt dat alle deelnemers rond 11.00 finishen, want om 12.00 uur wordt de dijk weer opengesteld voor verkeer.

Meer informatie over het evenement is terug te vinden op www.afsluitdijk-open.nl.

Profiel Neptunus
Wereldwijd is Neptunus een van de grootste specialisten op het gebied van demontabel bouwen. Het bedrijf ontwikkelt en bouwt tenten voor evenementen en demontabele gebouwen die worden ingezet als tijdelijke sporthal, supermarkt, appartementencomplex of theater. Het familiebedrijf werd in 1937 opgericht en heeft naast de hoofdvestiging in Kessel vestigingen in België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Engeland en Polen. In totaal heeft Neptunus ruim 250 medewerkers in dienst.
« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst