Skip Navigation LinksHome-Nieuws-Nieuws Alert-Item

KNWU-directeur Huib Kloosterhuis (55) overleden 12 februari 2016

Bron: Nos.nl

Op 55-jarige leeftijd is directeur Huib Kloosterhuis van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) overleden. Dat heeft de wielerbond vrijdag 12 februari bekendgemaakt. Kloosterhuis was al geruime tijd ernstig ziek. De KNWU liet in januari weten dat Kloosterhuis door zijn zware gevecht tegen darmkanker zijn functie niet kon uitoefenen.

NieuwAlertHuibKloosterhuisKloosterhuis had zijn sporen in de zakenwereld verdiend, toen hij in september 2009 aantrad als directeur van de KNWU. Hij was daarvoor vooral actief geweest in de telecomwereld. In zijn vrije tijd was hij een fanatiek fietser. Bij zijn aantreden gaf Kloosterhuis aan eerst de financiële huishouding van de bond op orde te willen brengen. Nadat hij dat had gedaan, richtte hij zich meer op de sport. Hij was een voorvechter van een schone wielersport.

Kloosterhuis kwam in november vorig jaar nog een keer nadrukkelijk in het nieuws, toen bekend werd dat de KNWU een flink bedrag (140.000 euro) eiste van Tourorganisator ASO, omdat de Tour de France enkele dagen Nederland had aangedaan. De Tourstart was in Utrecht. Organisatoren die een wielerkoers op Nederlands grondgebied houden, zijn volgens de bond verplicht een bedrag aan de KNWU te betalen.

De ASO weigerde het geëiste bedrag te betalen, waarna de KNWU een arbitragezaak aanspande bij de internationale wielrenunie UCI. "Het geld wordt gebruikt voor onder meer opleidingen, trainingscentra en antidopingprogramma's", liet Kloosterhuis toen weten. De zaak loopt nog.
 

tweetKloosterhuis

  • Voor een open brief van Huib Kloosterhuis samen met Marcel Wintels aan NOC*NSF, sportbonden en politiek uit november 2015 klik hier
  • In november 2015 werkte Huib Kloosterhuis nog mee aan dit artikel op Sport Knowhow XL
  • Voor een uitgebreid interview met Huib Kloosterhuis op Sport Knowhow XL uit september 2014 - onder meer over hoe hij omging met zijn ziekte - klik hier.
« terug

Reacties: 1

Klaas Faber
16-02-2016

Met Huib Kloosterhuis had ik een aanvaring c.q. meningsverschil (met wie eigenlijk niet, zullen er velen denken), vooral naar aanleiding van dat rapport van de Commissie Sorgdrager. Op de racefiets waren we ongetwijfeld een stuk nader gekomen. Hij zat al lang in reservetijd, vandaar dat ik daar niet op heb aangestuurd. Huib Kloosterhuis had wel wat beters te doen.

Klaas Faber

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst