Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Innovation XL-Item

Fietsaanhanger geïntegreerd in reistas 15 mei 2018

Innovatieve producten en diensten
De rubriek Innovation XL besteedt aandacht aan innovatie in sport en bewegen, vooral in de vorm van producten en diensten. Daarnaast wordt in de diverse afleveringen kennis over het proces van innovatie gepresenteerd. Vandaag aandacht voor: een fietsaanhanger geïntegreerd in een reistas.

door: Nico Delleman

Er zijn verschillende mogelijkheden om als toerfietser bagage mee te nemen. Op de website van CyclingAbout trof ik de nodige overwegingen aan voor het maken van een keuze. 

Je kunt de bagage op de fiets zelf hangen (verdeeld over diverse tassen) of als geheel op de rug dragen. In beide gevallen is een fiets nodig die de extra belasting aan kan. Niet elke fiets is geschikt om bagage aan op te hangen en een rugzak is ook niet alles. Alternatief is een aanhanger; daarbij is het een keuze tussen ophanging aan de zadelpen of op de achteras (snelheid van aan- en afkoppelen, draaicirkel), één of twee wielen (breedte, gewicht, manoeuvreerbaarheid, gemak van beladen, stabiliteit, kans op treffen hobbel op de weg of lekke band) en opvouwbaar of niet.

XL17-Innovation-XL-1Klaar en fietsen maar
Nieuw op de markt is de fietsaanhanger van het Italiaanse bedrijf Sentier, die volledig geïntegreerd is in een reistas met een volume van zeventig liter en maximaal met twintig kg te vullen. Binnen een halve minuut klaar en fietsen maar.

Nico Delleman is opgeleid als bewegingswetenschapper en gepromoveerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na zijn carrière bij TNO was hij in de periode 2006-2015 verantwoordelijk voor een nationaal innovatieprogramma bij InnoSportNL. Momenteel is hij actief voor Orange Sports Forum en zet, via de eigen onderneming Delta Sport Innovation, zijn kennis, ervaring en netwerk in om bedrijven, sportorganisaties, overheden en kennisinstellingen te ondersteunen bij het realiseren van innovatie en innovatieonderwijs op het gebied van sport en bewegen. Voor meer informatie: 06-3465 8758 / nico@deltasportinnovation.nl

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst