Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Innovation XL-Item

24/7 activity ring 23 januari 2018

Innovatieve producten en diensten
De rubriek Innovation XL besteedt aandacht aan innovatie in sport en bewegen, vooral in de vorm van producten en diensten. Daarnaast wordt in de diverse afleveringen kennis over het proces van innovatie gepresenteerd. Vandaag aandacht voor: de 24/7 activity ring.

door: Nico Delleman

De wereld van de wearables staat in het teken van miniaturisatie en integratie. Integratie van elektronica en sensoren voor sporten en bewegen kennen we o.m. van horloges, oortjes, kleding, helmen, brillen en schoenen. Je zou kunnen zeggen dat voor 24/7-monitoring alleen een activity tracker in de vorm van een polsbandje in aanmerking komt, een product dat met name tijdens het slapen voor deze en gene nog net niet oncomfortabel lijkt.

XL3 Innovation XL-ring1Over wearables voor sport en bewegen is er op het gebied van 24/7-draagbaarheid nieuws te melden. Er zijn nu ringen op de markt waarbij miniaturisatie wederom naar een hoger niveau is gebracht. De Motiv-ring maakt gebruik van flexibele elektronica en batterij. Op basis van een bewegingensensor en een optische hartfrequentiesensor worden type, duur en intensiteit van fysieke activiteiten, aantal stappen, slaapduur en hartfrequentie tijdens activiteit en rust geregistreerd. Syncen met de smartphone via bluetoothtechnologie gebeurt automatisch, maar kan ook door de ring een aantal keren rond de vinger te draaien.

XL3 Innovation XL-ring2Goed ogend
Een tweede product, de Oura-ring, meet tijdens het slapen de hartslagvariabiliteit, ademhaling en lichaamstemperatuur om de gebruiker nog beter te kunnen informeren en adviseren. Tot slot mag niet onvermeld blijven dat de ringen van beide merken via diverse kleur- en designvarianten ook plezierig zijn voor het oog.


Nico Delleman is opgeleid als bewegingswetenschapper en gepromoveerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na zijn carrière bij TNO was hij in de periode 2006-2015 verantwoordelijk voor een nationaal innovatieprogramma bij InnoSportNL. Momenteel is hij actief voor Orange Sports Forum en zet, via de eigen onderneming Delta Sport Innovation, zijn kennis, ervaring en netwerk in om bedrijven, sportorganisaties, overheden en kennisinstellingen te ondersteunen bij het realiseren van innovatie en innovatieonderwijs op het gebied van sport en bewegen. Voor meer informatie: 06-3465 8758 / nico@deltasportinnovation.nl.

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst