Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Congressen & Seminars-Agenda item

Dag van het Sportonderzoek 8 november 2018

De Dag van het Sportonderzoek (DSO) is een landelijk congres voor en door sportonderzoekers. De DSO richt zich op onderzoekers die op wat voor manier dan ook te maken hebben met sportonderzoek. Met name het werk aan elkaar presenteren en daarover met elkaar in debat gaan is wat centraal staat op deze dag. Diverse thema’s die spelen binnen de sportpraktijk komen aan bod, zoals gezondheid, maatschappij, aangepast sporten, topsport en evenementen.

logoDSODe DSO wordt elk jaar georganiseerd door een andere sportacademie (HBO), waarbij steeds een algemeen thema centraal staat. De DSO is een initiatief van het Mulier Instituut in samenwerking met Kenniscentrum Sport. De eerste DSO is georganiseerd in 2010 bij het Sportcentrum Universum in Amsterdam.

De Dag van het Sportonderzoek 2018 wordt georganiseerd door De Haagse Hogeschool in samenwerking met het lectoraat Gezonde Leefstijl in een Stimulerende Omgeving

Het thema tijdens de Dag van het Sportonderzoek 2018 is ‘In for Motion’.

  • Locatie: Haagse Hogeschool, Sportcampus Zuiderpark, Meester P. Droogleever Fortuynweg 22, 2533 SR, Den Haag
  • Tijden: 9.00 uur (registratie, ontvangst, late inschrijving voor sessies), 10.00 uur (start programma), 16.30 uur (start borrel)
  • Toegang: € 135 (tussen 3 en 14 september Early Bird tarief van € 110, voor studenten € 50 euro; deelname aan de Nacht van het Sportonderzoek (zie hieronder) kost € 30.
  • Voor meer informatie: www.dagvanhetsportonderzoek.nl

Nacht van het Sportonderzoek

Voorafgaand aan de Dag zal de Nacht van het Sportonderzoek georganiseerd worden waarbij in een gezellige en ontspannen setting, voorzien van goed eten en drinken, informele netwerking en discussie tussen onderzoekers, beleidsmakers, werkveld en bedrijfsleven gestimuleerd worden.

Op woensdag 7 november 2018 wordt de Nacht van het Sportonderzoek georganiseerd in het Lighthouse Café van de Haagse Hogeschool.

« terug