Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Congressen & Seminars-Agenda item

Herstel 2.0: Is sportpsychologie de volgende stap?! 3 oktober 2018

Toepassingen in sport, gezondheidszorg en bedrijfsleven

Zowel in de topsport als het bedrijfsleven staat presteren centraal en worden er steeds hogere eisen gesteld. Tegelijkertijd zien we een toename in burn-out klachten, blessures en overtraining wanneer er alleen wordt gefocust op het prestatiemoment.

Een essentiële voorwaarde voor duurzame gezondheid en prestatie is adequaat fysiek en mentaal herstel. Dit geldt voor zowel de coach, de (revaliderende) sporter als de werknemer, die allen op hun eigen manier steeds meer stress ervaren.

Tot nu toe wordt bij herstelbevordering vooral gekeken naar het fysiologisch herstel. Tijdens presteren en revalideren spelen echter ook (positieve en negatieve) gedachten en emoties een rol. Om die reden staat dit congres vooral in het teken van de psychologische kant van herstel. Hoe kun je hier als sporter, coach, (para)medicus en HR manager actief aan bijdragen?

Het congres wordt gepresenteerd door Humberto Tan. Met plenaire bijdragen van o.m. Yannick Balk, Peter Blangé, Merijn Zeeman en Mario van der Ende en daarnaast zijn er verschillende parallelle-sessies.


  • Locatie: KNVB Campus, Gebouw #11 & Sportmedisch Centrum, Woudenbergseweg 56, 3707 HX Zeist
  • Tijden: 14.00 uur (ontvangst), 14.30 uur (start programma), 18.30 uur (start borrel, daarna mogelijkheid om te dineren)
  • Toegang: € 155 (excl. BTW)
  • Voor meer informatie: klik hier

herstel

« terug