Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Congressen & Seminars-Agenda item

7-daagse Opleiding voor Verenigingsontwikkeling 17 oktober 2018

Voor verenigingsadviseurs, -ondersteuners, kaderconsulenten en professionals | van start op 17 oktober 2018

Hoe krijg ik een club in beweging? Hoe kan ik vanuit mijn persoonlijke kracht clubs succesvol begeleiden? Hoe kan ik een club verbinden met de wijk? Hoe kan ik bestuurders effectief ondersteunen bij de ingewikkelde vraagstukken waarmee zij worstelen? Het zijn vraagstukken die passen in de professionalisering van verenigingsadviseurs en –ondersteuners, kaderconsulenten en andere professionals die sportverenigingen versterken. Vanwege de grote belangstelling start op 17 oktober 2018 een nieuwe editie van de vernieuwde Opleiding voor Verenigingsontwikkeling!

Brug8In de Opleiding voor Verenigingsontwikkeling leren professionals de vaardigheden die horen bij de rol van ondersteuner. De opleiding sluit nauw aan op de praktijk van de professional. Het specifieke van de sportvereniging komt uitgebreid aan bod in de context van het besturen van een club, externe omgeving van de club, strategisch management en marketing. Daarnaast maakt de cursist uitgebreid kennis met alle facetten van het adviesproces.

De opleiding is opgebouwd uit zeven opleidingsdagen, inclusief een tweedaagse met overnachting en een avond. De opleiding staat onder leiding van Daniel Klijn, grondlegger van het gedachtengoed ‘Besturen met een visie’ en auteur van het handboek: Verenigingen Veranderen (eerste publicatie: maart 2015).

Bij de cursus is veel aandacht voor interactie, eigen casuïstiek en oefening. Geen ‘popcorn’-houding, maar actief aan de slag met de theorie door oefeningen en bespreken van ervaringen uit de praktijk. De maximale groepsgrootte is daarom 14 deelnemers.

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkdag. In twee groepen wordt bij twee sportverenigingen een werkelijk probleem van die verenigingen (een ochtend) met het bestuur geanalyseerd en wordt ’s middags een advies voor de vereniging opgesteld dat aan het eind van de middag wordt gepresenteerd aan het bestuur. Deze dag wordt afgesloten met een diner.

De inschrijving sluit op 1 oktober of zoveel eerder het maximumaantal deelnemers is bereikt.


Data: de Opleiding voor Verenigingsontwikkeling start op 17 oktober 2018. Inschrijven is al mogelijk.
Tarief: € 2.500 incl. overnachting en diner. Dit bedrag bestaat uit € 1.950 opleidingskosten en € 550 accommodatiekosten. De opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW.
Voor meer informatie: klik hier
Voor vragen of meteen aanmelden: Jack Jacobs (j.jacobs@Brug8.nl of 010-818 7958).

« terug