Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Congressen & Seminars-Agenda item

Kenniscafé Sport Live! 'Integer sportbesturen: hoe doe je dat?' 29 november 2017

  • ‘Bij de ALV komt niemand opdagen en achter de bestuurstafel blijft het
    ‘grijs’: hoe kan het anders?’
  • ‘Integriteit vinden we allemaal heel belangrijk, maar hoe weet je of je goed bezig bent als club?’
  • ‘Is de code goed sportbestuur ook bruikbaar voor verenigingen, vrijwillig dan wel verplicht?’
  • ‘Hoe scoren de Nederlandse sportbonden langs de Europese meetlat op 'good governance'?’

Van 26 tot 30 november 2017 wordt in Eindhoven de internationale Play the Game conferentie gehouden over het bereiken van transparantie, democratie en vrijheid van meningsuiting in de sportwereld. Kenniscentrum Sport organiseert woensdag 29 november 2017 van 16.30 tot 20.00 uur tijdens dit congres een side-event voor met name de Nederlandse sportbestuurders van bonden en verenigingen.

Vragen over integriteit, goed sportbestuur, diversiteit in bestuur en democratie binnen de eigen vereniging: welke sportbond of sportvereniging heeft ze niet? In samenwerking met NOC*NSF en de Universiteit Utrecht (USBO) – en met ondersteuning van Sportservice Noord Brabant – organiseert Kenniscentrum Sport dit evenement rond ‘integer sportbesturen’.

Frank van Eekeren van de Universiteit Utrecht presenteert de Europese meting van Good Governance bij sportbonden; Resie Hoeijmakers (Mulier Instituut) presenteert haar master-onderzoek voor de Radboud Universiteit: zij inventariseerde bij meer dan 250 sportclubs de behoefte aan ondersteuning bij ‘goed sportbestuur’ in de praktijk. Een interessante buitenlandse spreker van het Play the Game congres zal ook een bijdrage leveren.

Presentator Martijn de Greve (van o.a. WNL Haagse Lobby en de maandelijkse talkshow Politieke Junkies) leidt de discussie met sprekers en de zaal; Volkskrant-columnist Elma Drayer houdt de bezoekers een spiegel voor en huisband Café du Sport (met o.a. Michael van Praag) zorgt voor de muzikale begeleiding.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor vertegenwoordigers van sportbonden, verenigingsondersteuners, verenigingsbestuurders, onderzoekers, beleidsmedewerkers sport van gemeenten en (sport)organisaties met interesse in dit thema.

  • Locatie: in directe nabijheid van het Play the Game congres, Van der Valk Hotel Eindhoven (exacte locatie wordt later bekend gemaakt)
  • Tijden: 16.30 tot 20.00 uur
  • Kosten: € 25 (incl. koffie/thee, hapje/drankje en een lichte maaltijd).
  • Aanmelden: klik hier
  • Voor meer informatie: kenniscafe@kcsport.nl

« terug