Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Congressen & Seminars-Agenda item

Sport & Data Science Session 15 november 2017

Er is steeds meer aandacht voor de combinatie big data, data science en sport. Maar wat is data science en hoe kan het de sport verder helpen? En met welke vragen zit de sportpraktijk? Om van elkaar te leren en om kennis uit te wisselen organiseren het Sport Data Center en het Amsterdam Institute of Sport Science deze Sport & Data Science Session bij FLOOR, het debatcentrum van de Hogeschool van Amsterdam.

De warming-up wordt verzorgd door Youssef el Bouhassani. Hij legt in het kort uit wat big data precies is en wat je ermee kan. Tijdens de eerste helft presenteren de KNVB, het bedrijf Qualogy en het Sport Data Center het project Golden Standard EK vrouwenvoetbal. Daarna gaan experts op het gebied van sport en data in discussie met het publiek.

Met o.a. Peter Blangé (Prestatie Innovatie Manager, KNVB), Youssef el Bouhassani (docent en data scientist Urban Analytics Team, Hogeschool van Amsterdam), Arthur Houweling (teamleader Data Science, Qualogy), Joost Kok (hoogleraar Fundamentele Informatica, Universiteit Leiden), Arie-Willem de Leeuw (data scientist, Universiteit Leiden) en Niels de Vries (inspanningsfysioloog vrouwenelftal, KNVB).

  • Locatie: FLOOR-tribune, Kohnstammhuis, Wibautstraat 2-4, 1091 GM Amsterdam
  • Tijden: van 15.30 -18.00 uur
  • Toegang: vrij
  • Voor meer informatie: klik hier
  • Meteen aanmelden: klik hier
« terug