Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Congressen & Seminars-Agenda item

Kenniscafé Sport Live! 'Sport en Vluchtelingen' 3 oktober 2017

In Nederland zijn sinds de grote instroom van vluchtelingen vanaf 2015 veel mooie initiatieven ontstaan, waarin asielzoekers en vluchtelingen gestimuleerd worden om mee te doen met sport en beweegactiviteiten of een rol te spelen bij de organisatie ervan. Veel gehoorde motieven voor deze inzet zijn: bijdragen aan het welzijn, aan de gezondheid en aan de integratie van vluchtelingen in de Nederlandse maatschappij. Maar kan sport deze beloftes waarmaken? Wat wel en wat niet en onder welke voorwaarden?

In hoeverre is sport van belang in het leven van een vluchteling? En welke invloed heeft het AZC op het belang van sport voor vluchtelingen? Onderzoekers van de Universiteit Utrecht en Kenniscentrum Sport delen bevindingen van hun onderzoeken op dit thema. Daarnaast vertellen vluchtelingen uit eigen ervaring welke rol sport en bewegen heeft gehad tijdens en na hun asielprocedure in Nederland. En er volgt een discussie met professionals uit het veld.

  • Locatie: Utrecht (adres wordt later bekend gemaakt)
  • Tijden: van 16.00 tot 19.00 uur
  • Organisatie: Kenniscentrum Sport samen met Universiteit Utrecht
  • Voor wie: vrijwilligers en professionals die werken met asielzoekers en vluchtelingen, gemeenten (bestuurders, beleidsmedewerkers, buurtsportcoaches), sportorganisaties, vakleerkrachten, onderzoekers, studenten.
  • Contact: kenniscafe@kcsport.nl

Klik hier voor een video-impressie van een vorige editie van Kenniscafé Sport Live!

« terug