Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Congressen & Seminars-Agenda item

Dag van het Sport Onderzoek (DSO 2017) 9 november 2017

De Dag van het Sportonderzoek (DSO) is een landelijk congres voor en door sportonderzoekers. De DSO richt zich op onderzoekers die op wat voor manier dan ook te maken hebben met sportonderzoek. Met name het werk aan elkaar presenteren en daarover met elkaar in debat gaan is wat centraal staat op deze dag.

Diverse thema’s die spelen binnen de sportpraktijk komen aan bod, zoals gezondheid, maatschappij, aangepast sporten, topsport en evenementen. De DSO wordt elk jaar georganiseerd door een andere sportacademie (HBO), waarbij elk jaar een algemeen thema centraal staat. De DSO is een initiatief van het Mulier Instituut in samenwerking met Kenniscentrum Sport. De eerste DSO is georganiseerd in 2010 bij het Sportcentrum Universum in Amsterdam.

Dag van het Sportonderzoek 2017
De Dag van het Sportonderzoek 2017 wordt georganiseerd door Windesheim (Calo) in samenwerking met het Windesheimlectoraat Bewegen, School en Sport én het lectoraat Sportpedagogiek. Het thema tijdens deze dag is ‘Samen kennis maken’. De deadline voor het indienen van abstracts of symposia aanvragen was 8 september.

Locatie: Windesheim, Campus 2-6, 8017 CA Zwolle
Voor meer informatie: www.dagvanhetsportonderzoek.nl


Nacht van het Sportonderzoek

Voorafgaand aan de Dag zal de Nacht van het Sportonderzoek georganiseerd worden: een netwerkevent, waarbij in een ontspannen setting, voorzien van eten en drinken, informele contacten en discussie tussen onderzoekers, beleidsmakers, werkveld en bedrijfsleven gestimuleerd worden.

De Nacht van het Sportonderzoek wordt op woensdag 8 november 2017 georganiseerd in stadscafé Het Refter. Deze avond staat in het teken van de eerste sportwetenschappelijke pubquiz! Er komen 5 thema’s aan bod, die ingeleid worden door een professional op dat gebied. De thema’s zijn:
- geschiedenis;
- mode(grillen);
- (uit de) kunst;
- (toekomst) muziek;
- (big) data.

  • Datum: 8 november 2017
  • Locatie: stadscafé Het Refter.
  • Toegang: Er is plek voor 100 personen, verdeeld in teams van maximaal 4 personen. De inschrijving kost € 25,- per persoon inclusief twee consumpties en een hapje.
  • Voor meer informatie: klik hier


« terug