Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Archief-Wensen & Voornemens 2017-Item

Marc Delissen 11 januari 2018

MarcDelissen300Wensen
Het jaar is wederom voorbij gevlogen. Het lijkt alsof het ieder jaar sneller gaat. We leven steeds meer van gebeurtenis naar gebeurtenis, zonder echt van de 'tussentijd' bewust te zijn. Begin volgend jaar alweer een Olympische Spelen in rap tempo gevolgd door alle jaarlijkse grote sportevenementen met dit jaar ook het WK voetbal. Dit nog los van een volle werk- en sociale agenda. Bewust beleven is een uitdaging, bewust elkaar het beste gunnen vaak een brug te ver.

Succesvolle teams - zowel in de sport als in het bedrijfsleven - kenmerken zich juist door een hoge gunfactor. Een succesvolle maatschappij ook. Daarin past dus niet het steeds maar weer vliegen afvangen, ongefundeerd kritiek leveren of prestaties van anderen bagatelliseren. Mijn wens is dat we in 2018 bewuster beleven en meer complimenten uitdelen aan elkaar. Het geven van complimenten levert jezelf ook een goed en warm gevoel op. Gratis en voor niets. 
 
Goede voornemens
Meer complimenten uitdelen, actiever zijn, de lat lager leggen, een pomp (diabetes type 1) proberen, verbazen in plaats van ergeren. 

Mr. Marc Delissen is partner bij Delissen Martens advocaten belastingadviseurs mediation en voorzitter van het dagelijks bestuur. Hij is lid van de Commissie van Beroep van de KNHB en van de Tuchtcommissie van de NGF. Tevens is hij bestuurslid van de Bas van de Goor Foundation, een stichting met als doelstelling de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Naast zijn werk als advocaat coacht hij (jonge) professionals op het gebied van carrièreontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. Delissen speelde twaalf jaar in het Nederland Hockey elftal (261 interlands) waarvan de laatste acht jaar als aanvoerder en won in 1996 met zijn team olympische goud.

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst