Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Archief-Nieuwsberichten-Item

De Amsterdamse grachtenloop heet nu Rock and Run 21 april 2011

door: Thomas van Zijl | 21 april 2011

Na acht jaar afwezigheid kan de Amsterdamse binnenstad zich opmaken voor de terugkeer van De Grachtenloop, die op 29 mei plaatsvindt. Als vanouds voert die door de Jordaan en uiteraard over de grachten. Veel blijft dus onveranderd, maar nieuwe elementen zijn er ook: een andere naam (Rock and Run) en veel livemuziek langs de route.

Rock and Run is het product van een samenwerking tussen verschillende partijen: spormarketingbureau YBBP bedacht al enige tijd geleden het concept, SCIANDRI sportmanagement was onontbeerlijk vanwege de goede en talloze ingangen bij de gemeente en het reclamebureau zorgt op dit moment voor de nodige ruchtbaarheid. De initiatiefnemers hebben goed gekeken naar voorbeelden in Amerika, waar de combinatie sport en muziek onder de naam Rock ’n Roll Marathon al jaren een succes is voor recreatieve én professionele lopers. Nu de gemeente – onder aanvoering van D66 en GroenLinks – budget beschikbaar stelt om cultuur en bewegen te combineren, is de tijd rijp voor Rock and Run Amsterdam, vindt Henk Witteveen van Upstream Advertising. “Het duwtje van de overheid hadden we wel even nodig. Financieel maar ook wat betreft de vergunningen, want er staat hier een hoop te gebeuren.”

Het is nadrukkelijk de bedoeling dat er langs het parcours van alles te beleven is. De organisatoren willen een ander evenement neerzetten dan gebruikelijk. Witteveen: “Bij ons geen grote tent na afloop waar de deelnemers nog even snel een lauw biertje kunnen wegdrinken. Wij zorgen ervoor dat de lokale horeca-ondernemers zich inzetten voor Rock and Run en de drankjes voor hun rekening nemen.” Een grote stimulans voor de lopers moet uitgaan van de muziek op de podia langs de route. Op vier plaatsen spelen bands om publiek en deelnemers op te zwepen, de dag wordt afgesloten met een groot optreden op de Noordermarkt. Witteveen: “Mensen vergeten wel eens dat sport een sociaal gebeuren is. Er is meer dan die iPod aanzetten en gaan. Rock and Run koppelt sport en gezelligheid aan elkaar.”

Deelnemers met ambitie kunnen zich inschrijven voor achttien kilometer en recreanten kunnen kiezen voor twaalf of zes kilometer. Rock and Run richt zich niet specifiek op topsporters. “Dit is geen evenement waar we alleen maar met een stopwatch langs de kant staan en hopen op een record”, zegt Witteveen. Wel hoopt hij dat Rock and Run in meer steden wordt opgepakt. Er is al concrete belangstelling van vijf andere steden, maar welke dat kan hij nog niet zeggen. “Dingen zijn pas rond als ze echt rond zijn, maar reken er maar op dat het niet bij alleen een Amsterdamse editie blijft. Er staat de 29ste zelfs een delegatie van een buitenlandse stad langs de kant om te kijken of het iets voor ze is.”

Voor meer informatie: www.rockandrun.nl
« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst