Skip Navigation LinksHome-Achtergronden-Archief-Nieuwsberichten-Item

Unieke basketbalclinic voor ambitieuze jongens vanaf 14 jaar 26 augustus 2010

door: Yvette van Toorn | 26 augustus 2010

Het Nederlands basketbalteam is bezig om zich terug te vechten bij de Europese elite op basketbalgebied, de Europese A-divisie. Dat is de droom van deze generatie Nederlandse basketballers. De droom van vele jonge basketballers is studeren en basketballen in de Verenigde Staten. En die droom kan uitkomen! UStudy uit Voorburg organiseert een clinic voor jongens vanaf veertien jaar onder leiding van een Amerikaanse basketbalscout.

In het weekend van 25 en 26 september organiseert het bedrijf UStudy van Marina Meijer een basketbalclinic in Leidschendam onder de naam GO USA: Europese Basketbal Showcase. “UStudy is een onderwijsadviesbureau voor mensen die in de Verenigde Staten willen studeren. De combinatie studie en (top)sport is daar veel beter geregeld dan in Nederland”, vertelt Meijer. Zij vervolgt: “Er is veel belangstelling onder Nederlandse jongeren om in de VS hun sportprestaties te verbeteren in combinatie met een vervolgstudie.” Dit was voor haar ook de reden om voor verschillende sporten de mogelijkheid te bieden om kennis te maken met Amerikaanse trainers en voorlichting te geven over de combinatie sporten en studeren in de Verenigde Staten.

Dat is ook precies wat er gaat gebeuren op 25 en 26 september. Meijer: “In dat weekend komt een Amerikaanse scout - de Californische Gerry Freitas - over naar Nederland om jongeren uit heel Europa training te geven en individueel te evalueren. Deze evaluatie krijgen zij dan ook naderhand op schrift. Ook worden video-opnames gemaakt. Een scouting report van een topscout als Gerry is onmisbaar om een plek te vinden in een high school of college basketball team.” Meijer vervolgt met wat er dat weekend op het programma zal staan: “Op zaterdag 25 september zal het vooral gaan om trainen en wedstrijden spelen. De zondag zal beginnen met een presentatie over studeren in de Verenigde Staten alvorens getraind en gespeeld zal worden.”

Het evenement is bedoeld voor alle jongens uit Europa vanaf veertien jaar die interesse hebben in de combinatie studeren en basketballen in de Verenigde Staten. Er is geen selectiebeleid. “Je hoeft niet eens lid te zijn van een basketbalvereniging, of al toe zijn aan studeren aan een college. Basketballen in de Verenigde Staten kan op allerlei niveaus. Bovendien bestaat er de mogelijkheid om te studeren aan een high school”, aldus Meijer.

De deelnemers aan het weekend komen niet alleen uit Nederland. “Er hebben zich al jongens aangemeld uit Engeland, België, Duitsland, Spanje en zelfs uit Nigeria”, vertelt Meijer. Zij zullen zelf voor onderdak moeten zorgen, maar Meijer heeft wel een korting bedongen bij een hotel dat op loopafstand staat van de sporthal.

Het is de eerste keer dat Meijer een dergelijk evenement voor basketballers organiseert. Toch verwacht zij dat er ongeveer vijfenzeventig jongeren op af zullen komen. “En misschien gaan we daar wel overheen. De inschrijving loopt nog tot en met 31 augustus en we hebben er nu al over de vijftig”, vertelt Meijer enthousiast. “We gaan de komende jaren zulk soort evenementen ook organiseren voor volleybal, hockey, honkbal, tennis en voetbal”, aldus Meijer.

Last but not least zal er op 24 september ook nog een coaching clinic plaatsvinden. “Deze clinic wordt ??k verzorgd door Gerry Freitas. Het zal hier draaien om hoe je een training voorbereidt en de daadwerkelijke training aanpakt. Gerry Freitas zal daarvoor een paar handige richtlijnen aanreiken.” Meijer vervolgt: “Daarnaast kunnen deelnemende coaches hiervoor een clinic stempel ontvangen van de Nederlandse Basketball Bond en gratis toegang krijgen tot de showcase in het weekend erna.”

Voor meer informatie zie: www.ustudy.nl

« terug

Reacties: 0

Reactie toevoegen

Naam*
E-mailadres*
Reactie*
Stuur mij een e-mail als er een nieuwe reactie wordt geplaatst